18. maaliskuuta 2014

Korvapuustit

Sain uusimman Leivotaan-lehden (nro 2/2014) käsiini ja korvapuustireseptissä oli mielestäni pyöritelty pullat niin kauniin näköisiksi, että oli pakko itsekin kokeilla! Vaivalloisempaa kuin peruspullien pyörittely, mutta tulipahan nättejä! Taikinaan käytin eri pullareseptiä, koska tuossa lehden reseptissä oli vähemmän voita ja sokeria... Heh. Kannattaa hommata kyseinen lehti jos haluaa kuvallisen ohjeen puustien pyörittelyyn, vaikka varmaan netistäkin löytyy jokin vastaava ohje.

Korvapuustit (noin 25 kappaletta)

5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
n. 1½ l vehnäjauhoja
150 g voita
1 kananmuna

Täyte
100 g voita
sokeria
kanelia

Voiteluun
1 kananmuna
raesokeria

Ota raaka-aineet huoneenlämpöön muutama tunti ennen leivontaa. Lämmitä maito 45 asteiseksi ja liota siihen suola ja sokeri. Lisää myös kardemumma, kananmuna ja sulatettu voi. Lisää kuivahiiva muutamaan desiin vehnäjauhoja ja vatkaa jauhoseos maitoseoksen joukkoon. Lisää loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia. Jauhota leipomistaso ja kaada taikina sille. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Voitele levyt ja ripottele niille haluamasi määrä kanelia ja sokeria (älä kuitenkaan liioittele niiden määrässä, koska pyörittely voi olla muuten aika vaikeaa). Taita taikinalevyt kaksinkerroin ja leikkaa (pizzaleikkurilla helpointa!) levyistä noin 2 cm levyisiä suikaleita. Leikkaa suikaleet keskeltä vielä kahtia, mutta älä aivan loppuun asti, vaan jätä noin 1 cm taitetta jäljelle. Kiepauta suikaleet yhteen kierteelle ja pyöritä kierteet kerälle. Kiinnitä suikaleiden päät hyvin yhteen puustin alapuolelle. Anna pullien kohota noin 30 minuuttia liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi raesokeria. Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes kullanruskeita ja kypsiä. Anna jäähtyä uuninritilällä. Nam!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti