18. maaliskuuta 2014

Taatelileipä


Kaapissa oli avattu pussi taateleita, eikä taatelikakkua oikein tehnyt mieli, joten päätinpä pyöräyttää ensimmäisen taatelileivän elämässäni! Resepti on pienesti muunneltu versio Sikke Sumarin taatelileivästä kirjassa s. Minulla on yksi samantyylinen vakioresepti rusinaleivästä, jonka varmasti julkaisen vielä kunhan sitä leivon uudelleen, mutta tämä taatelileipä oli aavistuksen verran ilmavamman ja kevyemmän oloinen. Leivän ja kahvikakun sekoitus, jonka päälle kannattaa latoa jotain suolaista levitettä! Taateleiden määrää voi muuttaa halunsa mukaan, mutta itse pistin niitä reilusti ja hyvää tuli!

Taatelileipä (1 vuokaleipä)

2,5 dl maitoa
80 g sokeria
60 g voita
vajaa 200 g kuivattuja taateleita pilkottuna
125 g vehnäjauhoja
125 g grahamjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 kananmuna vatkattuna
60 g (saksan)pähkinärouhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna kattilassa maito ja sulata siihen voi ja sokeri. Lisää pilkotut taatelit ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kaada jauhoeokseen ohuena nauhana kädenlämpöinen maitoseos, kananmuna ja pähkinät. Sekoita varovaisesti esimerkiksi lastalla. Paista noin 35-40 minuuttia uunin alatasolla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti