12. huhtikuuta 2014

Hunaja-saksanpähkinäkeksit

Leipä- ja pullahuumassa olen unohtanut totaalisesti keksien olemassaolon. Niinpä päätinkin keksitilauksen saatuani tutustua leivontakirja-arkistoni keksiresepteihin ja löysin yllättäen pienelle huomiolle jääneestä (ja kirjaston ilmaishyllystä löytyneestä!) Koti ja Keittiö -lehden Parhaat leivonnaiset -kirjasta houkuttelevan reseptin. Aiemmin olen lähinnä leiponut erilaisia toinen toistaan suklaisempia ja tuhdimpia keksejä, minkä vuoksi halusinkin nyt valita jotain vähän hienostuneempaa ja täysin erilaista. Näistä hunaja-saksanpähkinäkekseistä tuli pähkinöiden ja sokerin ansiosta rapeita ja hunaja antoi niille juuri sopivasti tahmeaa makeutta. Taikinaan sekoitettuun raastettuun appelsiininkuoreen ihastuin niin paljon, että pitää pian tehdä jotain vastaavaa uudelleen!


Hunaja-saksanpähkinäkeksit (20 kpl)

125 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 kanamuna
3½ dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori
3/4 tl jauhettua korianteria
1/4 tl suolaa

Väliin

n. 40 g saksanpähkinöitä rouhittuna
3 rkl (juoksevaa) hunajaa
3 rkl sokeria

Päälle

hunajaa
sokeria
30 g saksanpähkinöitä rouhittuna

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet ja appelsiinin kuori keskenään ja lisää sitten vaahtoon. Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Kauli taikina 20 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Valuta levylle hunajaa ja ripottele sokeria ja saksanpähkinöitä. Kääri levy rullalle ja viipaloi noin 20 osaan. Asettele pikkuleivät leivinpaperoidulle pellille (ja jätä leviämisvaraa!). Valuta hunajaa viipaleille ja ripottele pinnalle vielä sokeria ja saksanpähkinöitä. Paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia tai kunnes keksit ovat kullankeltaisia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti