17. huhtikuuta 2014

Vadelmahillopikkuleivät

Sain tilauksen tehdä mamille eli isoäidilleni pikkuleipiä ja niinpä sain taas kaivella reseptiarkistoani. Leila Lindholmin Pala kakkua - ja paljon muuta -kirjassa oli yllättäen resepti nimellä "Isoäidin pikkuleivät", joista hän oli tehnyt monenlaista eri versiota. Versio jossa pikkuleipä täytettiin vadelmahillolla tuntui juuri oikealta ja niinpä ryhdyin heti leipomaan, puolitetulla ohjeella tosin (alle olen laittanut Leilan 50 pikkuleivän version, joka tuntui aika suurelta määrältä yhdelle isoäidille..!) Pikkuleivät olivat todella helppo valmistaa ja maistuivatkin perinteisiltä. Perunajauhon ja tomusokerin ansiosta leivistä tuli todella pehmeitä ja suorastaan sulivat suussa! Nyt sitten vaan miettimään miten reilulla vadelmamarmeladinokareella täytetyt leipäset voi kuljettaa ehjinä mamin luo...


Vadelmahillopikkuleivät (n. 50 kpl)

5½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ dl tomusokeria
300 g kylmää voita
½-1 rkl kylmää vettä

Täyte

1 dl paistonkestävää vadelmahilloa/marmeladia

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja tomusokeri keskenään. Paloittele kylmä voi ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina mahdollisimman nopeasti taikinaksi turhia vaivaamatta. Nosta taikina muovipussissa jääkaappiin jähmettymään n. tunniksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja paina niiden keskelle kolo vadelmamarmeladia varten. Täytä kolo marmeladilla ja paista pikkuleipiä uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti