13. toukokuuta 2014

Äitienpäivän porkkanakuppikakut

Äitienpäivänä kuuluu herkutella, mutta koska silloin ei kuulu liiemmin rehkiä, pistin perheen miehet (1- ja 23-vuotiaat) kuorrutuspuuhiin! Kuppikakkutaikinan leivoin ja paistoin edeltävänä päivänä. Aivan älyttömän hyviä ja lutuisen näköisiä herkkuja tuli! Hyvää äitienpäivää!


Äitienpäivän porkkanakuppikakut (2 pellillistä)

300 g hienoksi raastettua porkkanaa
100 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
30-50 g saksanpähkinärouhetta

Kuorrute

200 g maustamatonta tuorejuustoa
70 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori

Päälle

Hillottuja appelsiininkuoria

Kuori ja raasta porkkanat. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä sivussa. Vaahdota munat ja sokeri kouhkeaksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja jäähtynyt voisula. Yhdistä keskenään kuivat ainekset ja sihtaa ne taikinan sekaan. Lisää myös saksanpähkinärouhe ja sekoita varovaisesti sekaisin. Kaada seos muffinsivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä kakut ja valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kuohkeaksi. Lisää sokerit ja raaste ja vatkaa sekaisin. Pursota (tai tässä tapauksessa levitä) kuorrute kuppikakkujen pinnalle ja ripottele pinnalle pieneksi silputtua hillottua appelsiininkuorta. Tarjoile heti, säilytä viileässä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti