27. toukokuuta 2014

Kookos-limelastut

Kookos on yksi suosikkiraaka-aineistani ja limen kanssa se on klassinen parivaljakko! Rakas pikkusiskonikin on kookosintoilija, joten tein hänelle syntymäpäiväviemisiksi nämä rapeat, makeat lastut. Resepti on Martha Stewartin kirjasta Suuri leivonnan käsikirja, ja suosittelen kyseistä kirjaa lämpimästi varsinkin leipomisesta vastikään kiinnostuneille ihmisille, sillä kirjassa on yksityiskohtaiset ja paikoitellen jopa kuvalliset ohjeet monenmoisiin herkkuihin. Stewart on amerikkalainen, joten tähän reseptiin olisi alunperin pitänyt laittaa maissisiirappia. En kuitenkaan usko, että maissisiirappi ja tavallinen vaalea siirappi juuri eroavat toisistaan maun ja koostumuksen suhteen, joten valitsin paremmin saatavilla olevan vaalean siirapin. Lastut onnistuivat todella hyvin, mutta paiston suhteen kannattaa olla tarkkana, sillä ohuista lastuista on vaikea saada tasalaatuisen näköisiä, sillä ne tummuvat uunissa todella nopeasti. 




Kookos-limelastut (n. 30 kpl)

3 rkl voita
3/4 dl sokeria
½ dl vaaleaa siirappia 
2 rkl vehnäjauhoja
2 1/4 dl kookoshiutaleita
1 limen vastaraastettu kuori

Mittaa kattilaan voi, sokeri ja siirappi. Keitä seosta keskilämmöllä kunnes voi on kokonaan sulanut ja sokeri liuennut. Nosta kattila liedeltä. Sekoita kulhossa jauhot ja kookoshiutaleet ja kaada seos voin sekaan. Lisää limen kuori ja sekoita tasaiseksi. Annostele leivinpaperoiduille pelleille pieniä palloja (n. 1½ tl kokoisia) ja jätä noin 5 cm leviämisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa 8-9 minuuttia ja käännä pelti paiston puoli välissä mikäli lastut tummuvat epätasaisesti eri puolilla uunia. Anna lastujen jäähtyä joko uunipellillä tai tasaisella alustalla mikäli haluat litteitä lastuja. Vaihtoehtoisesti voit laittaa lastut jäähtymään esimerkiksi kaulimen päälle, jolloin saat kaarevia lastuja. Jos lastut tällöin ehtivät kovettua ennen kuin olet ehtinyt muotoilla ne, siirrä ne takaisin uuniin pieneksi hetkeksi. Lastut säilyvät huoneenlämmössä n. 3 päivää.








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti