25. toukokuuta 2014

Maukas kasvispiirakka

Parsakaali-fetapiirakka on aina ollut yksi suosikkipiirakoistani, mutta päätin hiukan tuunailla perusreseptiäni lueskeltuani inspiroivaa Ihanimmat piirakat -kirjaa. Varmastikin jos minulla olisi enemmän aikaa leipomiselle, niin taituroisin (ja söisin) vaikka piirakan päivässä, mutta minun pieni poikani oli tätä tehdessäni niin mustasukkainen ja kiukkuinen, että taidan jättää piirakat pienelle tauolle. Piirakka oli kuitenkin kaiken vaivan arvoinen ja maistui aivan älyttömän hyvältä! 


Maukas kasvispiirakka

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
100 g voita

Täyte
1 punasipuli
200 g parsakaalia
200 g fetajuustoa
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1-2 valkosipulinkynttä
2 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Voitele halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoka. Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikina palloksi ja pane kelmuun käärittynä jääkaappiin tunniksi jäähtymään. Kauli taikina levyksi ja nosta kaulimen avulla piirakkavuoan pohjalle tai vaihtoehtoisesti vain painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman tasaisesti.
Valmista täyte: Pilko punasipuli ja parsakaali ja suikaloi paprika. Hauduta sipulia muutama minuutti pannulla öljyssä ja keitä parsakaalia 3 minuuttia ja valuta. Levitä sipuli vuoan pohjalle ja lado päälle parsakaali ja fetajuusto. Vatkaa kananmunat, jauho ja kerma keskenään. Lisää sekaan pilkotut valkosipulinkynnet, suola ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan. Asettele pinnalle paprikasuikaleet ja ripottele halutessasi vielä juustoraastetta päälle. Jauha hiukan mustapippuria piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Peitä tarvittaessa foliolla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti