28. toukokuuta 2014

Sitruunainen piimäkakku

Kotoilijaleipuri on tullut tiensä päähän. 
Siirry UUTEEN BLOGIIN TÄSTÄ! 

Challah'n leipomisen jälkeen innostuin unikonsiemenistä todenteolla. Siemenet saavat leivän kuin leivän näyttämään paljon hauskemmalta, tuovat paljon makua ja tuntuvat mukavan rapeilta suussa. Unikonsiemenien ja sitruunan yhdistäminen leivonnassa oli minulle uusi tuttavuus, joten asiaa piti päästä testaamaan tämän kuivakakun muodossa. No, enpä tiedä voiko tätä varsinaiseksi kuivakakuksi kutsua, sillä kakusta tuli piimän, sitruunan ja inkiväärin ansiosta todella raikas, kostea ja kirpsakankin makuinen. 


Sitruunainen piimäkakku

4 dl erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 ½ tl inkiväärijauhetta
3 dl piimää
90 g voisulaa
1 sitruunan kuori

Kuorrute

½ sitruunan mehu
n. 3 dl tomusokeria
unikonsiemeniä

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet ja hienoksi raastettu sitruunan kuori keskenään. Sekoita joukkoon varovasti piimä ja voisula. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunnin ajan. Jos kakku tummuu paiston aikana liikaa, peitä se esimerkiksi foliolla tai leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista ja anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista. Kuorrutetta varten sekoita sitruunamehu ja tomusokeri keskenään, tarvittaessa lisää jompaakumpaa. Älä tee liian nestemäistä seosta, sillä silloin se valuu kakun päältä pois kokonaan. Ripottele pinnalle runsaasti unikonsiemeniä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti