6. toukokuuta 2014

Suklaakarpalokaurakeksit

Rauhallisena lauantaiaamuna on otollinen aika tehdä juuri tällaisia keksejä! Vanilja ja karpalo ovat mainio kumppani, ja suklaa ynnättynä kaurahiutaleisiin suoranainen klassikko. Kekseistä tuli rapeita ja makeita, juuri sopivan suklaisia. Kauniimmat keksit vein tuliaisiksi isälleni, mutta "onneksi" joistakin keksistä tuli vähän rumempia niin mekin saimme vähän herkutella!


Suklaakarpalokaurakeksit (2 pellillistä)

180 g voita
1 dl sokeria
1,5 dl tummaa fariinisokeria
2 kananmunaa
1½ tl vanilja-aromia
150 g (eli noin reilu 2 dl) vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
2 dl kaurahiutaleita
150 g suklaata rouhittuna
2 dl karpaloita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Vatkaa hiljalleen joukkoon kananmunat ja vanilja-aromi. Lisää seokseen keskenään sekoitetut vehnäjauho ja ruokasooda. Sekoita varovasti taikinaan myös rouhittu suklaa, karpalot ja kaurahiutaleet. Nostele taikinasta kahdelle pellille reilun ruokalusikallisen kokoisia kekoja. Jätä leviämisvaraa, sillä keksit paistuvat aika ohuiksi. Paista keksejä 190 asteisen uunin keskiosassa noin 12-14 minuuttia, tai kunnes ne ovat rusehtuneet reunoista ja saaneet muutenkin hiukan väriä. Anna keksien jäähtyä ritilän päällä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti