13. kesäkuuta 2014

Hot dog -sämpylät

Minulla oli jälleen hakusessa nopeasti ja helposti tehtävä lounas, jossa pääsisi vähän treenailemaan leipomistaitoja samalla. Pizzat, tortanot ja hampparisämpylät on kaikki kerran jo testattu, mutta hodarit puuttuivat vielä listalta, niitäpä leipomaan siis! Nopeaa ja helppoa hommaa tämä sitten olikin, varsinkin jos haluaa pitää täytteet simppeleinä: sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia ja säälittävän pieni, ylihintainen soijanakki! Sämpylät ovat itsessään aika mauttomia, joten täytteeseen kannattaa valita vahvoja makuja. Resepti on jälleen kerran Kotileipuri -kirjasta!


Hot dog -sämpylät (n. 20 kpl)

50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä maitoa tai vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
n. 1½ l vehnäjauhoja

Liota hiiva nesteeseen ja lisää sekaan öljy ja suola. Vaivaa sekaan vähitellen vehnäjauhot. Kohota taikinaa leivinliinan alla kulhossa n. 30 minuuttia. Kumoa taikina sitten jauhotetulle tasolle ja leivo taikinasta kaksi litteää, pitkää tankoa. Anna tankojen kohota ilman liinaa 10-15. Leikkaa tangot sitten terävällä veitsellä n. 4 cm pituisiksi paloiksi ja asettele ne leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle pellille. Anna sämpylöiden kohota liinan alla vielä n. 30 minuuttia. Paista sämpylöitä 250 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Jäähdytä ne ritilällä leivinliinaan peitettyinä. Hodarisämpylät säilyvät hyvinä muutaman päivän, mutta ovat ehdottomasti parhaimmillaan vielä lämpiminä! Sämpylät voi myös pakastaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti