30. kesäkuuta 2014

Kookossuukot (gluteeniton)

Marengin ja kookoksen yhdistelmä kuulosti omiin korviini aivan älyttömän hyvältä idealta, ja makealtahan nämä maistuvatkin! Helppo herkku sellaisiin päiviin, kun tekee mieli jotain makeaa muttei oikein jaksa mitään turhia kommervenkkejä. Ohje on nostalgisesta Leipominen on ihanaa -kirjasta. Ihan kaikki ohjeet eivät oikein innostaneet, mutta tätä oli pakko testata ennen kirjan palauttamista takaisin kirjastoon! Halutessaan kookoshiutaleiden ja mantelijauhojen määrää voi hiukan vähentää, mutta niitä ei kannata ainakaan enempää lisätä, sillä muuten marengit lyssähtävät aivan lättänöiksi. 


Kookossuukot (2 pellillistä/n. 20 kpl)

4 valkuaista
125 g kookoshiutaleita
ripaus suolaa
1 ½ dl sokeria
1 dl mantelijauhoja

Paahda kookoshiutaleita kuumalla, kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat hiukan väriä. Jäähdytä. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri joukkoon. Kääntele varovaisesti joukkoon paahdetut kookoshiutaleet ja mantelijauhot. Pursota tai annostele pieniä kekoja leivinpaperoiduille pelleille. Paista suukkoja 125 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti