18. kesäkuuta 2014

Suklaavanukas uunissa

Minulla on ollut kirjastosta lainassa Heilie Pienaarin kirja The Complete Book of Home Baking, joka sisältää leipomuksia laidasta laitaan: keksejä, leipiä, kakkuja, piiraita... Vanukkaita (englanniksi pudding) käsittelevä osio kuitenkin vangitsi mielenkiintoni. Jotenkin tuntui siltä, etten ihan heti tämän kirjan jälkeen tulisi ainakaan missään suomalaisessa leivontakirjassa törmäämään vanukasreseptiin, joten olihan sitä kokeiltava! Kaikki kirjan leipomukset on tehty kotikutoiseen tyyliin ilman turhia kikkailuja, ja tuottikin vähän vaikeuksia saada suklaavanukkaasta nätti kuva. Puddingeja kirjassa olikin sitten ihan joka lähtöön, ja tulevaisuudessa olisi hauska testata ainakin sekä taateli- että inkiväärivanukkaita. Suklaasuulle valinta oli kuitenkin itsestäänselvä, ja suklaavanukasta valmistuikin sitten oikein kunnon annos...


Suklaavanukas uunissa (4-6 annosta)

125 g vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
140 g sokeria
30 g voita sulatettuna
2,5 dl maitoa
1 (iso) kananmuna
1 tl vanilja-aromia

Päälle
3 rkl kaakaojauhetta
160 g sokeria
3,75 dl kiehuvaa vettä

Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa keskenään sulatettu voi, maito, kananmuna ja vanilja-aromi. Lisää seos sitten kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Päällistä varten kiehauta vesi. Sekoita keskenään sokeri ja kaakaojauhe ja ripottele uunivuoassa olevan seoksen pinnalle. Kaada päälle kiehuva vesi ja paista 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoile vanukas sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon kera.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti