5. kesäkuuta 2014

Unelmatorttu (gluteeniton)

Kaikki suklaan ystävät kaiketi tykkäävät unelmatortusta, ja niin minäkin. Niinpä olikin vain luontevaa opetella leipomaan sellainen! Kääretorttu on nopeasti valmistettava herkku, mutta jos tortusta haluaa (alla olevaa) siistimpiä paloja leikata, kannattaa torttu jäähdyttää jääkaapissa ennen tarjoilua. Viimeksi leivotusta kääretortusta oli ehtinyt vierähtää jo vuosia ja kääriminen tuottikin hiukan tuskaa... Pitänee leipoa siis toinenkin kääretorttu lähiaikoina! Unelmatorttu on todella täyteläisen makuinen ja tällä reseptillä leivottuna myöskin gluteeniton. Resepti on Kotileipuri-kirjasta.


Unelmatorttu

3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
150 g suolatonta voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 keltuainen

Vuoraa 30 x 40 cm kokoinen pelti tai pannu leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovaisesti sekaisin. Levitä taikina pellille ja paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 5 minuuttia. Ripottele hieman sokeria torttupohjan pinnalle ja kumoa se leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi varovasti ja anna kääretortun jäähtyä. Valmista sillä aikaa täyte vaahdottamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kääri torttu tiukasti rullalle. Pane kääretorttu hetkeksi kylmään ennen tarjoilua. Kääretorttu säilyy jääkaapissa 3-4 päivää ja sen voi myös pakastaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti