18. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-hasselpähkinäkeksit

Nämä keksit syntyivät siitä yksinkertaisesta syystä, että oli äkkiä saatava jotain makeaa murua rinnan alle. Asiassa auttoi se, että aiemmista leipomuksistani kaappeihin oli jäänyt hillumaan pikkuisia pähkinämääriä ja muutama rivi valkosuklaata. Olisivat nuo toki semmoisenaankin maistuneet, mutta päätinpä pyöräyttää kuitenkin tällaiset keksit, sillä keksejä ei blogissa koskaan voi olla liikaa! Todella helppoja, makeita, täyttäviä ja pehmoisia keksejä, nam! Kekseihin käyvät hyvin myös muut pähkinät, mutta ainakin hasselpähkinät kannattaa ennen rouhimista paahtaa (kuivalla paistinpannulla) ja hangata kitkerä kuori pois. 


Valkosuklaa-hasselpähkinäkeksit (12 isoa keksiä tai useampi pienempi)

80 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
2,75 dl vehnäjauhoja
1, 25 tl leivinjauhetta
85 g valkosuklaata karkeasti rouhittuna
35 g hasselpähkinöitä (tai muita pähkinöitä) karkeasti rouhittuna

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokeri hyvin keskenään ja sekoita sen joukkoon kananmuna vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet sekä rouhittu suklaa ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 12 isoa pyörykkää ja asettele ne tarpeeksi kauaksi toisistaan kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Litistä pyöryköitä kädelläsi hieman. Paista keksejä 190 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä hetki ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti