31. elokuuta 2014

Kesäkurpitsakuppikakut yrttituorejuustolla

Sain pikkuisen ja suolaisen kuppikakkutilauksen, ja tartuinkin innolla toimeen - kuppikakut kun ovat tässä taloudessa yleensä olleet sitä makeampaa sorttia... Sanna Kiisken kirjasta Ihanat kuppikakut löytyi monta inspiroivaa vegekuppikakkuvaihtoehtoa, ja hetken pähkäiltyäni kesäkurpitsan ja sinihomejuusto-päärynän väliltä päätin valita tämän, ehkä hiukan turvallisempi vaihtoehto ja lopputuloksesta tulikin todella maukas! Emmentaljuuston korvasin surutta tavallisella (Putin-)juustolla, ja ranskankerman taasen kreikkalaisella jogurtilla, joka aika paljon koostumukseltaan muistuttaa ainakin kevytranskankermaa. Valmiit kuppikakut koristelin muutamalla persiljanoksalla. Kyllä niitä päärynäversioitakin pitää joskus kokeilla!


Kesäkurpitsakuppikakut yrttituorejuustolla (n. 12 kpl)

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
1½ dl emmental-juustoraastetta tai muuta miedohkon makuista raastetta
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa (korvasin samalla määrällä kreikkalaista jogurttia)
3 dl kesäkurpitsaraastetta
n. 100 g yrttituorejuustoa

Pinnalle
Juustoraastetta
Silputtuja yrttejä (esimerkiksi ruohosipuli tai persilja)

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Sekoita kuivat aineet sekä juustoraaste keskenään. Sekoita jäähtyneen voisulan joukkoon kananmunat, ranskankerma ja kesäkurpitsaraaste. Lisää kuiva-aineseos varovasti käännellen joukkoon. Jaa taikina vuokiin ja tee jokaiseen kakkuun syvennys esimerkiksi teelusikalla. Laita syvennyksiin reilu teelusikallinen yrttituorejuustoa. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Koristele hieman jäähtyneet kuppikakut tuoreilla yrteillä. Kuppikakut ovat parhaimmillaan samana päivänä syötynä, mutta ne säilyvät kyllä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa.

2 kommenttia :

  1. Tein näitä eilen kun meillä oli ystäviä kylässä. Hyvin tekivät kauppansa sekä vieraille että kotiväelle :) Täytyy muistaa katsella sun blogia, kun on tarve uusille resepteille. t. Heini ja apukokki Pihla

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana kuulla että maistuivat ja ylipäätään että inspiroiduitte leipomaan näitä! Hauska kuulla että sullakin on pikkuapulainen keittiössä... ;)

    VastaaPoista