30. elokuuta 2014

Pappilan hätävara

Kesän jäljiltä pakastin on poksahtamispisteessä mansikoiden, raparperien ja muiden kesän antimien vuoksi, mikä on oikeastaan vain ja ainoastaan hyvä juttu. Tällä kertaa halusin kuitenkin päästä eroon kakkupohjasta, jonka taannoin pakastin. Tämä suklaakakkupohja onnistui muuten aika hyvin, mutta kun olin aikeissa puolittaa sen, se napsahtikin poikki. Suutahduksissani käärin pohjanpuolikkaat muoviin ja tungin ne pakastimeen, ehkä keksisin niille joskus jotain käyttöä. Sen käytön aika tuli nyt, kun sokerihammasta kolotti, eikä ollut oikein aikaa leipoa. Päätin pyöräyttää ensimmäiset pappilan hätävarat sitten yläasteen kotitaloustuntien. Murustetun suklaakakkupohjan lisäksi laitoin joukkoon kermavaahtoa ja pienen osan kesän mustikkasadosta. Pappilan hätävara on kuitenkin sen verran helppotekoinen, että sitä voi muunnella varmaan loputtomasti vaikkapa lisäilemällä pähkinöitä, keksin- tai pullanmuruja, erilaisia marjoja ja hedelmiä... Mikseipä sitä voisi myös tarjoilla vaikkapa jäätelön kera ja oikein luksusversioon voi päälle kaataa vaikka kastikettakin, esimerkiksi suklaasta tai vaniljasta tehtyä. Myös mausteita voi varioida aika vapaasti ja kokeilla vaikkapa kanelia, vaniljaa, piparkakkumausteita... Meidän versio oli kuitenkin aika simppeli, ja annosmaljojen sijaan ladoin ainekset kerroksittain kauniiseen kakkuvuokaan. Kelmutin vuoan ja laitoin muutamaksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään, joka todellakin kannatti, sillä herkusta tuli näin vielä mehukkaampi. Pitäähän sen täytekakunkin tekeytyä kylmässä, niin miksei tämänkin... (Pieni poikani auttoi projektissa suunnittelemalla uutta ostoslistaa, kuten kuvasta näkyy!)



Pappilan hätävara (2-4 annosta)

n. 1/4 kakkupohjaa murustettuna
1 dl kermaa vaahdotettuna ja vaniljasokerilla maustettuna
vaniljasokeria
muutama dl mustikoita
tomusokeria

Lado ainekset tarjoiluastiaan kerroksittain, peitä kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Halutessasi hunnuta ennen tarjoilua tomusokerilla. Nauti ilolla ja tee heti seuraavana päivänä lisää!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti