13. lokakuuta 2014

Kolmen suklaan cookiet

Kotoilijaleipuri on tullut tiensä päähän. 
Siirry UUTEEN BLOGIIN TÄSTÄ! 

Nyt voin ylpeästi kertoa että olen leiponut "best cookies I've ever had", siis ihanan ystäväni sanoin! Resepti on peräisin Mmm... Suklaa -kirjasta, joka taitaakin olla se ihan ensimmäinen omistamani leivontakirja, suklaata rakastavalta mieheltäni lahjaksi saatu... Näitä tosiaan kolmea eri suklaata sisältäviä keksejä on tullut leivottua nyt kaksi kertaa, mutta leivontakertojen välissä ehti tupsahtaa muutama vuosi. Reseptin viereen olin tuhertanut viisi tähteä. Ja ihan yhtä hyviä olivat kuin muistinkin! Ja suuria! Niin sanotusti vahingossa vetäisin näitä naamaan kaksi kappaletta putkeen, ja ähkyhän siitä kehkeytyi. Eivät ole pienuudella pilattuja, mutta eivätpä myöskään ulkonäöltään ihan hehkeimmästä päästä. Varmaan jos kekseihin valtavien suklaapalojen sijaan upottaisi Smartieseja tai jotain muuta hauskemman väristä, lopputuloksena olisi kaunis keksi. (Mutta kuka semmoisesta nyt välittää, syötäväksihän nämä on tarkoitettu!) Tuhteja, suuria ja lohdullisia suklaacookieita, mikähän olisikaan parempi syysherkku?


Kolmen suklaan cookiet (12 kpl)

225 g pehmeää voita
1,5 dl hienoasokeria (korvasin osan fariinisokerilla)
1 keltuainen kevyesti vatkattuna
10 tippaa vanilja-aromia
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa (pienempi, jos käytit suolattua voita)
85 g maitosuklaarouhetta
85 g valkosuklaarouhetta
120 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna (vähintään 50% kaakaopitoisuus, itselläni 70%)


Lämmitä uuni 190 asteeseen ja leivinpaperoi kaksi peltiä. Vatkaa kulhossa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vatkaten keltuainen ja vanilja-aromi. Erillisessä kulhossa yhdistä kuivat aineet eli vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Sihtaa ne joukkoon ja sekoita tasaiseksi lastalla tai lusikalla. Jos seos vaikuttaa liian jauhomaiselta, voit lisätä tilkan maitoa. Sekoita joukkoon valko- ja maitosuklaarouhe. Muotoile sitten keksimassasta 12 isoa pyörykkää ja asettele ne pelleille kauaksi toisistaan, 6 kpl per pelti. Paina palleroita hieman litteämmiksi ja paina niihin tumman suklaan palaset. Paista keksiä 12-15 minuuttia. Anna keksien sitten jäähtyä pelleillä noin 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kunnolla. Jäähtyminen ja jähmettyminen saattaakin kestää tovin, sillä näissä herkkupaloissa on niin paljon suklaata...

Juuri uuniin menossa...


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti