26. lokakuuta 2014

Raparperimuffinit rahkataikinasta

Tämä on jo toinen kerta kun julkaisen blogissani reseptin raparperimuffineihin! Pitänee hieman skarpata ja varioida enemmän..! Tai sitten kirpsakka raparperi ja makea vanilja vain sopivat täydellisesti muffinsseihin! Nämä herkkupalat bongasin Kuppikakut ja muffinit -kirjasta (sarjasta pieni makea kirja). Leivoin nämä muffinssit pienen 1v 7kk poikani kanssa, joka luultavasti päivänä minä hyvänsä ottaa keittiön täysin haltuunsa ja päästää minut eläkkeelle tästä leipomishommasta, sen verran varmat otteet hänellä oli! Näistä muffinsseista tuli juuri sellaisia kuin pitikin, pehmeitä ja sekä makeita että happamia! Piristystä sateiseen syyspäivään...



Raparperimuffinit rahkataikinasta (12 isoa muffinssia)

300 g raparperia (tuoretta tai pakastettua, pieninä paloina)
3 kananmunaa
115 g voita
1 vaniljatanko
135 g (n. 1½ dl) sokeria
hyppysellinen suolaa
135 g (n. 2 dl) vehnäjauhoja
40 g vaniljakreemijauhetta
100 g maitorahkaa (20% rasvaa)

Voiteluun
voita ja korppujauhoja
Pinnalle
tomusokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Jos paistat muffinit muffinipellin koloissa, voitele ja korppujauhota pellin syvennykset. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja siirrä vaahto sitten jääkaappiin. 
Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään. Vatkaa keltuaiset, sokeri, vaniljan siemenet ja suola kuohkeaksi. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauho ja vaniljakreemijauhe ja lisää kuivat aineet sitten keltuaisvaahtoon. Lisää seuraavaksi joukkoon jäähtynyt voi ja rahka. Kääntele lopuksi hyvin varovaisesti sekaan valkuaisvaahto ja pieneksi paloiteltu raparperi.

Paista muffinsseja uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna niiden jäähtyä ritilällä ja siivilöi pinnalle sitten tomusokeria. Muffinit ovat parhaimmillaan tuoreena tai leipomispäivänä, mutta ne säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa muutaman päivän. 








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti