7. joulukuuta 2014

Joulumyyjäiset osa 3: Perinteikkäät pikkuleivät

Huh, viimeistä viedään, eli toisin sanoen Hoitola Hertan joulumyyjäisiin leipomieni pikkuleipien kaikki loputkin reseptit löytyvät tästä postauksesta! Vadelmapikkuleipien resepti on Mia Öhrnin kirjasta Macaronit, kuppikakut & kakkutikkarit, kaakaorullat taasen ovat todella perinteikäs, suhteellisen helppo ja näyttävän näköinen pikkuleipä! 


Vadelmatähdet (n. 25 kpl)

4 dl (240 g) vehnäjauhoja
1 dl (75 g) perunajauhoja
ripaus suolaa
200 g kylmää voita
1 dl kidesokeria

Vadelmatäyte
75 g (n. 3 dl) vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
225 g valkosuklaata
4 rkl vispikermaa
(punaista elintarvikeväriä)

Sekoita keskenään jauhot ja suola. Kuutioi pieneksi kylmä voi ja nypi muiden ainesten joukkoon ja lisää sitten joukkoon myös kidesokeri. Kääri taikina kelmuun ja anna sen olla jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan. Kaaviloi taikinasta jauhotetulla pöydällä noin 2 mm:n paksuinen levy. Ota taikinasta muotilla paloja ja puolista paloista ota myös keskiosa pois (joko pienemmällä muotilla tai esimerkiksi halkaisijaltaan 1 cm pyöreällä tyllalla). Siirrä palat leivinpaperoiduille pelleille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Valmista vadelmatäyte soseuttamalla vadelmat sauvasekoittimella. Halutessasi voit myös siivilöidä siemenet pois.
Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Siirrä kattilaan suklaa, vadelmasose ja kerma ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Lisää halutessasi pari tippaa punaista elintarvikeväriä. Anna seoksen jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään. 
Levitä tai pursota täytettä reiättömille kekseille ja paina reiälliset keksit täytteen päälle. Keksit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa noin 2-3 päivää, mutta ne voi hyvin myös pakastaa!


Kaakaorullat (60 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 keltuainen tai ½ kananmuna
200 g kylmää margariinia tai voita
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna ja kylmä, pieneksi kuutioitu voi. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi sormenpäilläsi. Mausta taikina vaniljasokerilla ja jaa se kahteen osaan. Mausta toinen puolikas kaakaojauheella. Kaaviloi kummastakin palasta 20 x 25 cm kokoinen levy. Nosta tumma levy vaalean levyn päälle ja kääri ne rullaksi. Kääri rulla kelmuun ja anna sen olla jonkin aikaa kylmässä. Leikkaa jähmettyneestä rullasta noin ½ cm paksuisia viipaleita ja asettele ne leivinpaperoiduille pelleille. Paista viipaleita uunin keskiosassa 175 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes ne saavat kullankeltaisen sävyn. Anna pikkuleipien jäähtyä. Pikkuleivät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin 2 viikkoa, mutta ne voi myös laittaa pakastimeen, jossa ne säilyvät noin 3 kuukautta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti