2. joulukuuta 2014

Joulumyyjäiset osa 1: Vegaanin pikkuleivät

Sain ihanan jouluisen tilauksen leipoa pikkuleipiä Helsingissä sijaitsevan Hoitola Hertan joulumyyjäisiin! Pikkuleipäpusseja tilattiin 20 kappaletta ja minun toivottiin leipovan monenlaisia keksejä. Innostuin tehtävästäni tosissaan ja päätinkin leipoa kolmenlaisia pusseja: vegaanisia, gluteenittomia ja sitten sellaisia keksejä, joissa on käytetty myös maitotuotteita ja vehnäjauhoja. Tässä postauksessa esittelen vegaanisen keksipussukan sisältöä! 


1. KOOKOSKEKSIT (n. 20 kpl)
Herkulliset ja suussa sulavat kookoskeksit bongasin kattavasta vegaanipläjäyksestä, the Vegan Baker nimisestä kirjasta! Keksit ovat paitsi maittavia myös todella helpot valmistaa, ainesosat vain yhdistetään toisiinsa!

130 g vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl vaniljasokeria
160 g kookoshiutaleita
75 g soija- tai kookosmaitoa
135 g demerara sokeria
65 g kookosöljyä tai auringonkukkaöljyä
(1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä)
50 g tummaa suklaata (tarkista tarjonta täältä)

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda, suola ja vaniljajauhe. Sekoita toisessa kulhossa hyvin keskenään maito, sokeri, öljy ja pellavansiemenet jos käytät niitä. Kaada märkä seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita lastalla kiinteä ja hiukan tahmea taikina. Tarvittaessa kastele kätesi vedessä ja muotoile taikinasta 20 palleroa leivinpaperoiduille pelleille. Paina keksejä hiukan lyttyyn ja jätä niiden väliin leviämisvaraa. Paista uunissa noin 8-10 minuuttia, tai kunnes ne ovat reunoiltaan hiukan kullankeltaiset. Keksit kyllä jähmettyvät jäähtyessään lisää, joten älä turhaan paista niitä liikaa! Kun keksit ovat jäähtyneet, sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja pirskottele sitä keksien päälle. Anna suklaan jähmettyä. Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa enintään 2 viikkoa.

2. SUKLAAKEKSIT
Suklaakeksien reseptin otin Elina Innasen uutukaisesta Vegaanin keittiössä -kirjasta enkä nyt kirjoita reseptiä tähän, sillä toivoisin että jokainen joka kirjasta on vähänkään kiinnostunut hankkisi sen käsiinsä, sillä tässä on vuoden ehdottomasti paras ruokakirja! Vegaaneille, vegeille ja miksei vähän piristystä sekasyöjänkin reseptiarkistoon!


3. OMENA-KANELITÄYTEKEKSIT (n. 10-15  kpl)
Halusin vegaanisten keksien pakettiin jotain raikasta ja jotain missä EI olisi suklaata. Omenamarmeladilla täytetyt keksit piristivät mukavasti kokonaisuutta. Keksit voi toki myös täyttää omatekoisella marmeladilla tai jonkin muun makuisella marmeladilla.

100 g maidotonta, suolatonta margariinia
½ dl tomusokeria
vajaa 2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ tl vaniljasokeria
½ tl kanelia

Täyte ja kuorrute
Omenamarmeladia
Tomusokeri-vesiseosta

Tarvikkeet: piparkakun muotoinen muotti ja halkaisijaltaan 1 cm kokoinen pyöreä muotti (tai vaihtoehtoisesti 1 cm pyöreä tylla)

Ota margariini reilu tuntia ennen leivontaa huoneenlämpöön pehmentymään. Vatkaa margariini pehmeäksi ja ilmavaksi n. 5 minuuttia sähkövatkaimella ja lisää sitten joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, kaneli ja suola vatkaten. Siivilöi myös jauhot joukkoon ja sekoita taikina lastalla tasaiseksi. Muotoile taikinasta littana pala ja kääri se kelmuun. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa tunnin verran. Ota taikina jääkaapista ja kauli siitä kevyesti jauhotetulla tasolla ohut levy. Ota keksimuotilla taikinasta paloja ja asettele ne leivinpaperoiduille pelleille. Ota puolista kekseistä sisus pois pienellä pyöreällä muotilla. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Tarkkaile keksejä paiston aikana etteivät ne kärähdä ja tarvittaessa käännä pelti uunissa toisin päin paiston puolivälissä. Jäähdytä keksit ja sivele rei'ittömien pinnalle sitten marmeladia. Paina reiällinen kansikeksi marmeladikerroksen päälle. Kuorruta keksit halutessasi tomusokerilla. Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti