26. joulukuuta 2014

Suklaamarmoroitu juustokakku

Ennen Joulua hyvä ystäväni täytti vuosia, ja hänen merkkipäivänsä kunniaksi päätin yllätykseksi pyöräyttää oikein täyttävän ja suklaisen juustokakun! Tämä resepti on Leila Lindholmin käsialaa (kenenkäs muun?), ja kakku onkin todella tuhtia tavaraa. Pienen palan syömisen jälkeen olin jo sellaisessa juustokakkuähkyssä, että vannoin taas jättäväni juustokakut pienelle tauolle! Juustokakku kannattaa syödä aikaisintaan seuraavana päivänä niin, että se on ehtinyt jääkaapissa hieman tekeytyä ja levätä. 

Suklaamarmoroitu juustokakku


Keksipohja
400 g digestivekeksejä
200 g voita 
Täyte
600 g philadephijuustoa  
2,5 dl rahkaa (n. 10 %, Itse käytin rasvatonta)
2 tl vaniljasokeria 
1.5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl vispikermaa

Suklaamarmorointi 
150 g tummaa suklaata (n. 60% kaakaopitoisuus)
3 rkl espressoa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Murskaa digestivekeksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva.
Painele keksimassa voidellun irtopohjavuoan pohjalle (n. 24 cm halkaisijaltaan). Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Paiston jälkeen laske uunin lämpö 140 asteeseen ja anna keksipohjan jäähtyä.
Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään kulhossa. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää vispikerma. 
Marmorointia varten sulata suklaa ja lisää sulan suklaan joukkoon 3 rkl kahvia. Jaa juustotaikina kahteen vuokaan ja toisen taikinan joukkoon lisää sulatettu suklaa.
Kaada keksipohjan päälle ensin ohut kerros valkoista juustokakkuseosta ja sitten ohut kerros suklaalla maustettua. Kaada päälle vielä loput vaaleasta ja lusikoi lopuksi päälle suklaamassa. Tämän jälkeen marmoroi pintaa veitsellä.
Paista n . 1 tunti   30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti