22. tammikuuta 2015

Juustokakkubrowniet

Arki on vienyt minua, leipominen on jäänyt vähemmälle ja sitä myötä blogin päivittäminenkin. Loputtoman pitkältä tuntunut herkkutauko sai arvoisensa päätöksen kun päätin leipoa jotain oikein suklaista ja täyttävää. Pienen tutkimuksen tuloksena syntyivät nämä aivan ihanat ja suussa sulavat herkkupalat, joissa mehevän brownien päälle on marmoroitu vaniljainen juustokakkukuvio! Resepti on pienen pieniä muutoksia lukuunottamatta ihanan Yammie's Noshery -blogin käsialaa. Amerikkalaisissa leivontablogeissa on yleensä vain ja ainoastaan se huono puoli että mittoina käytetään cupseja, sticksejä ja ozeja. Tämän brownieherkun leipomisesta on jo kulunut muutama päivä, mutta juuri tänään tein kyllä oivallisen käynnin läheiseen Kierrätyskeskukseen kun löysin neljän kipon cups-mittasetin ihan pilkkahintaan! Kipoista inspiroituneena voisin pian taas leipoa jotain ameriikan malliin...


Juustokakkubrowniet (1 pellillinen)

225 g voita tai margariinia
4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria / ½ vaniljatanko / 1 tl vanilja-aromia
3 dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa (vähemmän jos käytit suolaista voita tai margariinia)
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
150-200 g suklaata rouheena oman maun mukaan (käytin yli 50% suklaata)

Juustokakkumarmorointi
200 - 300 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
½ tl vaniljaa
1 kananmuna

Sulata voi ja sokeri mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Anna reilu 10 minuuttia. Lisää sitten joukkoon kananmunat sekä vanilja ja sekoita. Sekoita keskenään kaakao, suola, leivinjauhe ja vehnäjauhot ja siivilöi ne sitten joukkoon. Lisää rouhittu suklaa joukkoon. Kaada leivinpaperoidulle pellille. Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, vanilja ja kananmuna. Tee suklaataikinaan esimerkiksi veitsellä syvät urat pituussuunnassa. Kaada juustokakkumassaa uriin, joita tulee noin 5 kpl. Marmoroi vielä brownien pinta vetämällä veitsellä leveyssuunnassa viiltoja brownien pintaan. Paista brownieta 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Brownie on parhaimmillaan joko jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä. Se säilyy maukkaana vielä ainakin seuraavaan päivään, mutta sitä seuraavista päivistä minulla ei ole kokemusta sillä tämä meidän leipoma loppui ainakin ennen sitä! 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti