6. tammikuuta 2015

Talvipäivän vohvelilounas

Sain joululahjaksi sekä belgialaisen vohveliraudan että toinen toistaan herkullisempia vohvelireseptejä pursuavan Vohvelit-kirjan. Kaiken suklaakonvehtiähkyn keskellä olen siis unelmoinut myös vohveleista ja tähän päivään mennessä olenkin jo kolme satsia niitä paistanut. Ensimmäiset vohvelit olivat valmiista lettu- ja vohvelimixistä, mutta seuraavana olivat vuorossa vegaaniset sitruunavohvelit. Tänä kauniina tiistaiaamuna päätin kuitenkin paistaa vohveleita lounaaksi, tuoreiden kasvisten kera tarjoiltuna tietenkin! Paras lounas aikoihin! Ehkä tämä blogikin voisi tämän postauksen myötä vähän elävöityä uudelleen...!


Vohvelit (belgialaisina vohveleina n. 10-11 kpl)

2 kananmunaa
3 3/4 dl maitoa tai vettä
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kikhernejauhoja
½ dl spelttijauhoja
½ dl maissijauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
(1-2 rkl vehnähapanjuurta)
1/4 tl suolaa
kasvirasvasekoitetta voiteluun

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmunat, maito ja rypsiöljy sekä hapanjuuri, jos käytät sitä. Yhdistä nestemäiset ja kuivat aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna vohvelirauta (itse käytin kaikkein kuuminta eli 1-5 vitosella). Kun vohvelirauta on kuumentunut, voitele se esimerkiksi kasvirasvasekoitteella. Kaada sopiva määrä taikinaa raudalle paistumaan ja paista vohvelit rapeiksi. Tarjoile vohvelit heti esimerkiksi avokadon, kurkun, salaatin, majoneesin, paprikan ja suikaloidun kaalin kera. Voit asettaa täytteiden päälle vielä toisen vohvelin ja syödä vohvelihampurilaisena. Vohvelit kannattaa syödä paistotuoreena, mutta jos niitä jää yli, kannattaa ylimääräiset pakastaa esimerkiksi pienessä pussissa. Pakastimesta otetut sulaneet vohvelit voi rapeuttaa uudelleen leivänpaahtimessa tai uunissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti