18. huhtikuuta 2015

Leivontafoorumin haaste: Supersuklainen raakakakku (gluteeniton)

Saamattomuus, kiire ja lapsiperheen ainaiset pöpöt ovat vaanineet joka nurkan takana, ja leipominen ei tänä talvena ole tullutkaan ihan joka käänteessä mieleen. Leivontafoorumin jokakuiset leivontahaasteet ovat pitäneet minut kuitenkin valveilla, ja tänä mielikuvituksettomana talvena on ollut hauskaa välillä haastaa itsensä leipomaan jos jonkinlaista!

Maaliskuun leivontahaasteena oli tehdä erityisruokavalioleivonnainen. Tämä raakakakku meni kategoriaan gluteeniton ja maidoton, vaikka onkin lisäksi mm. kananmunaton ja oikeastaan myös täysin vegaani jos hunajan korvaa esimerkiksi agavesiirapilla.

Inspiraatiota tähän kakkuun etsiskelin eri blogeista ja yhdistelin erilaisia ideoita toisiinsa. Mieleeni oli tullut aika pian tehtävänannon kuulemisen jälkeen että haluaisin tehdä raaka version amerikkalaisesta Mississippi mud pie'sta! Kakusta tulikin tosi tuhti ja suklainen, oikea herkkupala! Emme malttaneet olla maistamatta kakkua heti parin tunnin jääkaapissa olon jälkeen, jolloin maut eivät todellakaan olleet vielä parhaimmillaan. Seuraavana päivänä jääkaapissa kuitenkin odotti onneksi
vielä puolikas herkkupala!


Supersuklainen raakakakku (n.10-12 palaa)

Pohja
5 dl manteleita (kuorellisia tai kuorettomia)
6 rkl maapähkinävoita
6 rkl hunajaa
6 rkl raakakaakaojauhetta

Täyte
2 isoa avokadoa
2 banaania
6 rkl kookosöljyä
8 rkl raakakaakaojauhetta
6 rkl hunajaa tai agavesiirappia
ripaus merisuolaa

Päälle
2 tlk kookoskermaa
½ tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
1 rkl hunajaa
Raakakaakaojauhetta hunnutukseen


Hienonna mantelit monitoimikoneessa tai blenderissä hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon loput ainesosat ja sekoita massasta tasainen. Voitele kookosöljyllä halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Painele kaakaoinen manteliseos vuoan pohjalle ja korkealle reunoja myöten. 
Valmista seuraavaksi suklaatäyte muussaamalla kaikki ainekset blenderissä tai monitoimikoneessa sileäksi seokseksi. Kaada suklaatäyte sitten vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi tai pidemmäksi aikaa. 
Kun kakku on jähmettynyt, valmista kookoskuorrute. Vatkaa kookoskerma notkeaksi vaahdoksi ja vatkaa sitten joukkoon hunaja ja vanilja. Irrota kakku vuoasta varovasti ja siirrä tarjoiluastialle. Lusikoi kookosvaahto kakun pinnalle rennolla otteella ja ripottele pinnalle vielä raakakaakaojauhetta. Maku on parhaimmillaan aikaisintaan seuraavana päivänä, jääkaapissa vietetyn yön jälkeen!


Kävipä sitten niin hauskasti, että foorumilaiset äänestivät tämän pienen tuhdin energia pommin voittoon! Palkinnoksi posti toi minulle eräs kaunis päivä todella ilahduttavan paketin Dansukkerilta! Paketissa oli kalenteri, paljon reseptivihkosia ja aivan ihana Baking Instinct -kirja! Muutamaan otteeseen kirja on ollut minulla kirjastosta lainassa mutta olin lykännyt sen ostoa, no, eipähän tarvitse lykätä enää! Nyt pitäisi vain osata päättää mitä herkkuja kirjasta leipoisi ensimmäisenä! Kiitos todella paljon Dansukkerille ja kaikille minua äänestäneille!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti