1. toukokuuta 2015

Mantelisuklaakinuskipalat

Joskus kun inspiraatio on hukassa niin pelkkä kannustava kommentti riittää herättämään kipinän uudelleen! Kiitos siis yhdelle perhekerhon ihanista äideistä, tämä tahmainen sokeriähkypostaus on sinulle omistettu, tietänet kuka olet!

Yhteishaku oli ja meni ja pistin hakutoiveet matkaan kolmeen eri leipuri-kondiittorikoulutukseen: Omniaan, Stadin ammattiopistoon ja Vantaalle. Tuloksia jännätessä olen havahtunut viimein siihen, että aikani kotiäitinä alkaa huveta loppuun. Koen olevani onnekas kun olen päässyt osaksi täkäläistä äitiyhteisöä ja moikkaan aina mielelläni iloisesti niitä kaikkia uusia ja vanhoja tuttuja, vaikka joissakin tapauksissa emme edes tiedä toistemme etunimiä! Suurin kiitos onnistuneesta mukautumisestani kuuluu kuitenkin juuri tälle kirkon perhekerholle, jonne nämäkin mantelisuklaakinuskipalat (lääh puuh, nimimonsteri esittäytyy jälleen!) leivoin - kerhoa edeltävänä iltana, kun touhukas poikani oli jo mennyt nukkumaan. Überrustiikkisesta ulkonäöstään ja tahmeasta olemuksestaan huolimatta nämä olivat jymymenestys ja ahmittiin viimeiseen pisaraan! Jotenkin olin ajatellutkin että kaikkein paras tapa ravita näitä ahkeria äitejä onkin ynnätä paljon suklaata, sokeria ja manteleita yhteen! 

Tämän herkun reseptin nappasin aikalailla suoraan täältä

Pahoittelen kuvien laatua, nappasin nämä pari minuuttia ennen kerhoon ryntäämistä! Kai näitä riitti kaikille?


Mantelisuklaakinuskipalat (n. 12 isoa palaa tai enemmän pienempiä)

Muropohja
2½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria (käytin ruokosokeria)
1 1/4 dl jääkaappikylmää voita 
Jos käytät suolatonta voita, lisää ripaus suolaa

Päälle
n. 1-1½ dl kinuskia (käytin valmista kinuskia johon lisäsin ripauksen suolaa)
reilu 2 dl kokonaisia manteleita (kuorineen tai ilman)
200 g maitosuklaata
mantelilastuja

Vuoraa foliolla noin 20 cm x 20 cm kokoinen uunivuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa isoon kulhoon vehnäjauhot ja sokeri. Kuutioi kylmä voi ja nypi se murumaiseksi seokseksi yhdessä jauhojen ja sokerin kanssa. Painele taikina vuoratun vuoan pohjalle ja pistele haarukalla reikiä.

Paista pohjaa uunissa noin 17-18 minuuttia tai kunnes se vaikuttaa juuri kypsältä. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa.

Kaada pohjan päälle kinuski ja levitä tasaiseksi. Ripottele kinuskin päälle kokonaiset mantelit. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa ja levitä manteleiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja haluamasi määrä. Anna suklaan jähmettyä huoneenlämmössä tai siirrä jääkaappiin. Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi - kuten kuvasta näkyy, suklaa saattaa halkeilla varsinkin jos sinulla on jo kiire päästä maistamaan näitä! Nämä herkkupalat säilyvät jääkaapissa hyvänä ainakin muutaman päivän, jos siis et syö niitä heti! 



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti