5. kesäkuuta 2015

Browniet suolakinuskilla

Säät lämpenevät ja yhä enemmän tuntuu siltä, että kotona tekee mieli vain käydä pikaisesti syömässä ja lähteä sitten taas auringon alle seikkailemaan. Nyt minun on kuitenkin skarpattava ja kirjoitettava nämä muutamat superherkulliset reseptit äkkiä tänne ylös, etten vaan niitä tykkänään unohda! 

Kesällä tekee ehkä mieli jotain kevyttä ja raikasta, itse tehtyä jäätelöä vaikkapa, mutta ainakin minä kaipaan vielä jotain vähän tuhdimpaa herkkua koneistooni. Tämä suolakinuskilla päällystetyn brownien resepti tupsahti kuin tilauksesta! (Muuttelin reseptiä hieman esimerkiksi vähentämällä sokerin määrää omassa tuotoksessani ja jättämällä maissisiirapin kokonaan pois) Browniet ovat jo itsessään kaikessa suklaisuudessaan ja tahmaisuudessaan jumalainen herkku, mutta suolainen, makea kinuski sopii aivan loistavasti kitkerän suklaan makupariksi. Vaikka tämä niin ehdottoman hyvää onkin, niin oman terveytesi kannalta ehdotan että syöt nämä vaikka kavereidesi kanssa! Niin, brownieiden herkullisuus johdatti kuvauspaikalle myös pienempää väkeä...


Browniet suolakinuskilla (n. 15 kpl koosta riippuen)

285 g huoneenlämpöistä voita 
200 g sokeria
70 g fariinisokeria
½ tl vaniljauutetta
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
110 g vehnäjauhoja
110 g kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa (jos käytit suolattua voita, voit jättää suolan pois)
1 tlk kondensoitua maitoa keitettynä
Suolahiutaleita pinnalle halutessasi

Jos keität itse kondensoidun maidon, sinun kannattaa keittää se jo tunteja ennen brownien paistamista. Poista tölkistä tällöin paperit ja laita se kattilaan. Kaada vettä kattilaan niin, että tölkki peittyy kokonaan. Kiehauta vesi ja anna tölkin olla hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 1½ tuntia. Lisää tarvittaessa vettä kattilaan, sillä tölkin tulee olla koko ajan veden alla. Ota tölkki sitten vedestä ja anna sen jäähtyä.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa noin 20cm x 20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. 

Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi vaaleaksi, noin minuutin verran. Lisää joukkoon sokerit ja vaniljauute ja vatkaa, kunnes seos on tasaista. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään jauhot, kaakaojauhe ja suola jos käytät sitä. Lisää kuivat aineet voivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada brownietaikina vuokaan ja kaada tai lusikoi keitetty kinuski taikinan päälle. Voit sekoittaa seoksia keskenään esimerkiksi vetämällä veitsellä viiltoja vuoan pohjaa myöten. Paista brownieta 15 minuuttia ja ripottele sitten pinnalle hiutalesuola, jos käytät sitä. Paista sitten toiset 15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jos jokunen browniepala säästyy syömiseltä, säilytä se jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa, se säilyy ainakin muutaman päivän!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti