21. heinäkuuta 2015

Suklaahippu-kookospikkuleivät (gluteeniton)


Kookos ja suklaa ovat ihana makupari. Molemmat lukeutuvat suurimpiin suosikkeihini, joten törmätessäni reseptiin jossa nämä kaksi ainesosaa yhtyvät, en paljoa jarruttele. Nämä herkulliset pikkuleivät leivoin ihan vain oman perheen iloksi. Ne herättivät paljon mielenkiintoa, kuten kuvista näkyy. 



Suklaahippu-kookospikkuleivät (n. 15 kpl)

1 dl vaniljakreemiä/-kiisseliä
100 g kookoshiutaleita
2/3 dl sokeria
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi leivinpaperoidulle pellille taikinasta kekoja ja halutessasi muotoile keot kostein käsin kauniimpan muotoon. Paista 200 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä hieman ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Pikkuleivät säilyvät jääkaapissa noin viikon verran. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti