3. syyskuuta 2015

Elokuu koulussa

Nättejä tuli!
Kuten jo aiemmin kirjoitinkin, elokuussa alkoivat leipuri-kondiittorin opintoni. Ensimmäinen viikko kului erilaisissa infoissa ja muihin opiskelijoihin tutustuessa, mutta onneksi toisella viikolla pääsimme jo leipomoon! Leivoimme toisella viikolla mm. parsakaali-kukkakaalipiirakoita sekä erilaisia marjapiirakoita. Suosikkini ulkonäön puolesta ovat nämä mustikkapiirakat, mutta makunsa puolesta minuun vetosivat eniten rahka-tuorejuustopäällysteiset puolukkapiirakat - vaikkakin ihanan tujua puolukkahilloa olisi voinut olla vieläkin enemmän... "Namskis!", kuului puolukkapiirakoista kannustavin kommentti!
Mustikkapiirakat kermatäytteellä

Tunnelma leipomoluokassa on kyllä aivan omaa luokkaansa! Kaikki hääräävät ja touhuavat tuli hännän alla ja viattomia kämmiä tapahtuu ja sitten nauretaan kippurassa. Hauskaa ja opettavaista puuhaa!
Asiallista annostelua puolukkapiirakoiden äärellä...

"Namskis"
Kolmannella viikolla opettajamme oli tilannut kouluun isoja mötiköitä jauhelihaa, jotenka pääsin vegetaristina ainutkertaisesti paistelemaan mm. kaalikääryleitä ja Lindströmin pihvejä. Seuraava viikko oli kalaviikko, ja valmistimme mm. lohimoussea, kalakastiketta kookosmaitoon, lohimedaljonkeja...

No, kyllä sitä välillä on liharuokien ohella saatu leipoakin, esimerkiksi gluteenitonta toscakakkua ja hasselpähkinäkeksejä.

Ruma kuva gluteenittomista toscapiirakoista

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti