3. lokakuuta 2015

Supernopea suklaamousse rommilla ja mintulla

Joskus on sellaisia päiviä, että tekisi mieli tunkea naamaan jotain herkkua, mutta ei oikeastaan jaksa vaivautua tekemään mitään asian eteen. Silloin voi antaa asian olla ja kärvistellä. Mutta joskus on sellaisia päiviä, että tekisi mieli tunkea naamaan jotain herkkua JA joku toinenkin herkkusuu on tulossa kylään, ja SILLOIN asialle pitää tehdäkin jotain. 

En enää muista mitä söimme siskoni kanssa päivälliseksi, koska se oli jotain mahdottoman mielikuvituksetonta ja vaivatonta, mutta jälkiruokapuoli jäi mieleen. Viimeistään 10 minuutissa valmis mousse, jossa on suklaata, kookoskermaa, minttua ja rommia. What's not to like?! Supermakoisaa ja taatusti vie makeannälän mennessään!


Suklaamousse rommilla ja mintulla (n. 4-6 annosta riippuen siitä kuinka paljon napa vetää)

500 g kookoskermaa 
3-4 dl rouhittua suklaata (mielellään 70%)
Minttu-uutetta tai -aromia oman maun mukaan (eli reippaasti meillä)
Rommia oman maun mukaan (eli vielä reippaammin meillä)
ripaus suolaa

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna sen jäähtyä hetken. Sillä aikaa vatkaa kookoskerma kuohkeaksi ja mausta mintulla ja rommilla. Vatkaa joukkoon myös hieman jäähtynyt sula suklaa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa minttua, rommia ja ripaus suolaa nyt ainakin. Moussen voi nauttia heti, jolloin se on pehmoista. Seuraavana päivänä maku on kuitenkin parhaimmillaan, vaikkakin mousse on vähän jähmeämpää. Voit antaa sen pehmetä hiukan huoneenlämmössä ja vatkata vaikka uudelleen. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa tuoreiden marjojen kera!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti