19. joulukuuta 2015

Joulukuu koulussa

Lokakuusta marraskuuhun olin työharjoittelussa leipomossa. Työt alkoivat kuudelta ja loppuivat yhdelta aamupäivällä, joten tein oikeastaan samanpituista päivää kuin muutkin aamuun tulleet leipurit. Harjoittelu kesti sen seitsemän viikkoa, joten rutiineihin pääsi aika mukavasti kiinni. Yritin saada kaiken mahdollisen irti harjoittelustani ja kyselin leipureilta paljon kaikenlaista mitä vain mieleeni juolahti, leipurin työhön liittyen. Heidän kunniakseen on sanottava että yksikään kysymys ei kyllä jäänyt ilman vastausta!

Monta oppia rikkaampana palasin koulun penkille joulukuun ajaksi. Koulussa oli menossa leipäkurssi, joten pääsin vielä tekemään mm. nauvon limppua, ruisleipää, joululimppua ja ranskalaista maalaisleipää. Kokemuksena stollenin valmistaminen jäi päällimmäisenä mieleen, sillä sähköt katkesivat koko koulusta juuri kun meidän stollenimme oli saatu uuniin. Uunit saatiin muutaman tovin jälkeen taas toimimaan, mutta stollenit eivät olleet entisensä... Harmi, sillä olin varmaan ryhmässämme se ainoa ihminen joka oikeasti tykkää stollenista!

Leipien valmistuksen ohella tehtailtiin vähän muutakin. Eräällä viikolla tehtailimme hyydykekakkuja, ja valmistimme neljää erilaista sorttia: vadelmaa, mustikkaa, mansikkaa ja passionhedelmää. Kakut koristeltiin sokerimassakukilla ja kuorrutevalkosuklaalla tehdyillä spritseillä. Samaisesta kuorrutevalkosuklaasta pursotin perhosia ja lumihiutaleita. Perhosista tykkäsin erityisen paljon, niitä voisin tehdä vastakin! Tammikuussa opinnot taas jatkuvat, tällä kertaa konditoriapainotteisesti! No, loppukuu menee varmaan herkkuja tehtaillen joka tapauksessa joten pieni breikki varmaan ihan paikallaan!

Etualalla vadelma perhosineenMustikka

Mansikka

Passionhedelmä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti