5. helmikuuta 2016

Koulussa jälleen!
Vuosi vaihtui uuteen, leipäkurssi oli ohi ja oli aika siirtyä konditoriatuotteiden pariin. Me kaikki oppilaat saimme kurssin aluksi vihkontäydeltä reseptejä, pursotettavista pikkuleivistä marsipaanikakkuihin ja vetopohjista valmistettuihin suklaaleivoksiin. 
Nyt kun kurssia on kulunut suunnilleen se kuukausi, on pienellä leipuriporukallamme vihosta vielä käymättä läpi marsipaani- ja mansikkakakku.

Koska pienestä kokeilullisuudesta ei ole ikinä mitään haittaa, olemme hiukan muunnelleet alkuperäisiä reseptejä. Päätimme koristella hedelmäkakkujemme reunat paahdetuilla mantelilastuilla yltiömakean krokantin sijaan. Myöskin tohottimen käyttäminen houkutteli, joten valmistimme pienten sitruunaleivoksiemme pintaan kuumamarenkia ranskalaisen marengin sijaan - sähkövatkain hajosi juuri sillä hetkellä kun olimme vatkaamassa kuumaa sokerilientä marengin joukkoon ja pelastusta odotellessa jouduimme vatkaamaan marenkia jonkin aikaa käsin, hui! Suklaaleivokset dippasimme tumman kuorrutesuklaan lisäksi myös kuorrutevalkosuklaaseen ja marmoroimme pintaan pinkit kuviot lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi. 

Voikreemillä ja aprikoosihillolla täytetyt ja kuorrutetut hedelmäkakut. Sivut koristelimme krokantilla ja paahdetuilla mantelilastuilla - nam! Hedelmien asettelussa tavoitteena huoleton asettelu, värivaihtelut ja kolmiulotteisuus. 

Marmoroinnin jäljillä.

Suklaiset kuppikakkuset koristelimme kuorrutesuklaasta pyöräytetyillä kiehkuroilla. 

Vaalean vetopohjan liimasimme voikreemillä ja vadelma-omenahillolla. Leikkasimme leivokset ja dippasimme kaksi kertaa valkosuklaakuorrutteeseen. Pinta marmoroitiin pinkiksi värjätyllä valkosuklaalla. Ystävänpäivä on tulossa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti