13. helmikuuta 2016

Vielä ehtii: Suklaamarenkikeksit ystävänpäiväksi!




Kun ajattelen ystävänpäivää (tai mitä tahansa muutakin juhlaa), mieleeni tulee ensimmäisenä herkuttelu. Ja ystävänpäiväherkun tulee tietenkin olla sellainen namipala, josta erityisesti juuri omat rakkaat ja läheiset tykkäävät. Jostain syystä minun lähipiiriini kuuluu paljon suklaan suurkuluttajia (minä etunenässä tietenkin...) joten täkäläistä ystävänpäivää juhlistetaan useimmiten nauttimalla jotain hyvin, hyvin suklaista! Niin kuin esimerkiksi näitä aivan mahtavan suklaisia ja suussa sulavia suklaarouhemarenkeja!
Jokin aika sitten törmäsin The New York Timesin sivuilla juttuun, jossa etsittiin ultimaattista gluteenitonta keksiä (juttu täällä). Koska peukutan yksinkertaisia mutta mestarillisen maukkaita herkkuja, kiinnostuin heti Emily Luchettin Chocolate Chip Meringue Cookieista. Ainesosalista on hyvin simppeli, tekotapa sitäkin yksinkertaisempi. Jäähdyttyään nämä marenkikeot ovat ihanan suklaisia ja sitkeitä, täydellistä popsittavaa hyvälle ystävälle!

Ei kannata antaa vaalean ulkonäön hämätä: sisältä nämä marengit ovat suklaistakin suklaisimpia!
Suklaamarenkikeksit (2 pellillistä) / Chocolate meringue cookies (2 trays)

100 g valkuaisia / egg whites
100 g sokeria / sugar
82 g rouhittua tummaa suklaata / dark chocolate chopped
8 g (n. 1 rkl) kaakaojauhetta / cacao powder
1/2 tl vaniljauutetta / vanilla extract
ripaus suolaa / pinch of salt

Lämmitä uuni 135 asteeseen.
Vatkaa valkuaisia kunnes ne alkavat vaahdota. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon suklaa, kaakaojauhe, vaniljauute ja suola. Pursota tai lusikoi marenkimassa kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ja irrota vasta sitten. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. 

--

Heat the oven to 135 degrees celsius. Beat the egg whites until they become foamy. Add the sugar little by little and beat the mixture until soft peaks. Add the chocolate bits, cacao powder, salt and vanilla and mix gently until just combined. Pipe or spoon the mixture. Bake for about 30 minutes and let cool completely before removing from the tray. Keep in an airtight container in room temperature.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti