3. maaliskuuta 2016

Hello Kitty -kakku


Sain helmikuussa tilauksen tehdä 4 vuotta täyttävän neitokaisen juhliin kakku. Toiveena olivat synttärisankarin puolelta Hello Kitty ja ruusut, mutta koska tämä ei minulle riittänyt niin pyysin saada tehdä prinsessalle vielä pikeeritiaran kakun päälle! Kakkupohjaksi leivoin sacherkakun reseptillä, jonka totesin aiemmin leivottaessa toimivaksi ja maukkaaksi. Täytteenä oli sacherkakulle tyypillisesti aprikoosimarmeladia ja kuorrutteena sokerimassan ja kakun välissä suklaavoikreemiä. 

Kakusta tuli ulkonäön puolesta varsin tyttömäinen ja pirtsakka, mutta maku oli täyteläinen ja aikuisenkin makuun sopiva. Pikeeristä valmistettu tiara oli kakun valmistamisen suhteen varmaan se haastavin juttu, sillä pikeeri on kovettuessaan haurasta ja vaatii hellän käsittelyn. Ensimmäisen tiaran rikoinkin jotenkin mystisesti, mutta onneksi minulla oli aikaa valmistaa vielä toinen mokoma! Lopputulokseen olin oikein tyytyväinen ja varmasti teen pikeeritiaroita jatkossakin jos joku niitä minulta tilaa! 


Hello Kitty -kakku (n. 12 palaa)

Pohja
113 g huoneenlämpöistä voita
113 g sokeria
140 g suklaata sulatettuna (käytin 60%)
113 g keltuaisia
1 tl vaniljasokeria
170 g valkuaisia
ripaus suolaa
85 g sokeria
113 g vehnäjauhoja

Kostutus
100 g sokeria
150 ml vettä
1 tl vaniljasokeria

Täyte
Aprikoosihilloa

Kuorrute
125 g sokeria
62 ml vettä
250 g voita
55 g suklaata (käytin 60% suklaata)

Pinnalle
Sokerimassaa
Pikeeriä
Sokerihelmiä

Ensimmäisenä voit valmistaa kakun pinnalle tulevat koristeet. Hello Kitty -koristetta varten värjäsin valkoista sokerimassaa pinkillä pastavärillä eri vahvuuksilla. Lisäksi käytin keltaista ja mustaa pastaväriä silmiä ja nenää varten. Pikeeritiaran kuvion pursotin leivinpaperille, jonka asetin kuivumaan talouspaperirullan päälle jotta tiaraan saatiin pyöreä muoto. Myöhemmin lisäsin tiaraan pikeerillä sokerihelmiä. Ruusut on valmistettu myös sokerimassasta. Anna koristeiden kuivua rauhassa ja säilytä niitä sitten ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.


Valmistaa kostutusvesi. Kiehauta kaikki ainesosat kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Anna veden jäähtyä kokonaan ennen käyttöä. 

Kakkupohjia varten ota ainesosat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa.
Lämmitä uuni 165 asteeseen ja leivinpaperoi halkaisijaltaan noin 22-24 cm kakkuvuoan pohja. Reunoja ei tarvitse voidella.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hiukan ja sekoita se sitten voivaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon myös keltuainen ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset, suola ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Älä vatkaa vaahtoa aivan jäykäksi. Se on valmista silloin kun marenki on niin sanotusti "soft peaks"-vaiheessa eli kun nostat vatkaimen marengista ja vaahtoon jäävä huippu valahtaa pehmeänä alas eikä jää ylös törröttämään.
Sihtaa voi-keltuaisseoksen joukkoon vuorotellen sihdatut vehnäjauhot ja lisää vuorotellen valkuaisvaahto. Sekoita varovasti nuolijalla nostellen jotta seos ei lässähdä. Kaada massa vuokaan.
Paista 45 minuuttia tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan kunnes kykenet paljain käsin kumoamaan sen ritilälle jäähtymään.
Jos täytät kakun vasta seuraavana päivänä, kelmuta kakkupohja huolellisesti kuivettumisen estämiseksi ja laita jääkaappiin. 

Valmista suklaavoikreemi. Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Vatkaa pieneksi kuutioitua voita hetken aikaa ja kaada sitten kuuma sokeriliemi joukkoon. Vatkaa voikreemiä niin kauan että se muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sulata suklaa mikrossa ja kaada se sitten kreemin joukkoon. Vatkaa kunnes kreemi on tasaista ja kuohkeaa. 

Täytä kakku mielellään tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa meheväksi. Leikkaa kakku kolmeen tai neljään osaan. Kostuta alin kakkulevy sokerivedellä ja sivele pinnalle haluamasi määrä aprikoosimarmeladia. Paina päälle seuraava kakkupohja ja toista käsittely. Lopuksi sivele kakun pinnalle suklaavoikreemiä tasainen kerros. 

Kuorruta kakku sokerimassalla ja tasoita pinta tasoittimella. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa reunoilta pois. Asettele koristeet kakun pinnalle. Säilytä kakku jääkaapissa ilman kupua tarjoiluun asti! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti