7. maaliskuuta 2016

Suklaa-marenkileivokset










Välillä on kiva kokeilla uusia juttuja, mutta yleensä ne villeimmät kokeilut toteutetaan kotona salaisesti neljän seinän sisällä. Koulussa ollaan maltillisempia ja muunnetaan tavallisen murotaikina kaakaolla tummaksi ja täytetään pienet leivokset sitruunatäytteen sijaan suklaatäytteellä. Suklaata, suklaata, suklaata!


Suklaa-marenkileivokset 

Pohja
1000 g voita
500 g sokeria
300 g kananmunaa
22 g leivinjauhetta
1250 g vehnäjauhoja
140 g kaakaojauhetta

Täyte
500 g maitoa
60 g sokeria
45 g keltuaisia
60 g kananmunia
38 g maissitärkkelystä
60 g sokeria
30 g voita
5 g vaniljasokeria
60 g tummaa suklaata

Pinnalle
300 g valkuaisia
50 g sokeria
175 g vettä
550 g sokeria


Valmista ensimmäisenä murotaikina. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi yleiskoneen lapavatkaimella kylmistä aineksista. Kääri taikina kelmuun ja jäähdytä taikinaa yön yli jääkaapissa.

Kaulaa taikinasta 3 mm paksuinen levy ja siirrä taikina sitten kaulinta apuna käyttäen muottien päälle. Painele taikinanpalaa apuna käyttäen taikina piirakkavuokien pohjiin. Pistele pohjat haarukalla. Paista 180 asteisessa uunissa noin 7-9 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Älä paista liian kauaa etteivät pohjat ala maistua kitkeriltä. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan kunnes tarkenet kumota ne paljain käsin jäähtymään kunnolla.


Valmista suklaatäyte. Kiehauta maito ja 60 g sokeria kattilassa. Sekoita kananmunat ja keltuaiset keskenään. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja 60 gsokeria ja vaniljasokeri ja sekoita seos sitten kananmunien joukkoon. Kun maito on kiehahtanut, kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kananmunaseoksen joukkoon. Siirrä seos sitten takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos paksunee. Ota kattila sitten liedeltä ja lisää joukkoon voi ja suklaa. Sekoittele kunnes sekä suklaa että voi ovat sulaneet. Siirrä suklaatäyte kulhoon ja painele pintaan kelmu jottei täytteeseen tule kalvoa pinnalle. Anna jäähtyä kokonaan ennen käyttöä.

Valmista kuumamarenki. Lämmitä 175 g vettä ja 550 g sokeria kattilassa 124 asteiseksi. Vatkaa sillä välin valkuaiset ja 50 g sokeria pehmeäksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa marenkia kunnes se on jäähtynyt.

Kun pohjat ja suklaatäyte ovat jäähtyneet, voit täyttää leivokset. Pursota kuhunkin muropohjaan haluamasi määrä suklaatäytettä. Kuorruta pinta marengilla ja paahda pinta tohottimella. Säilytä valmiit leivokset jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti