10. elokuuta 2016

Jääjogurtti paahdetuista mustikoista (vegaaninen)

Kesäni ei oikein ollutkaan juuri sitä mitä olin etukäteen ajatellut. En juuri leiponut kotosalla, mutta töissä sitäkin enemmän. 

Jotain sain sentään aikaiseksi makeannälässäni! Bongasin mahtavasta Oh, Ladycakes -blogista tämän frozen yogurtin eli suomalaisittain jääjogurtin ohjeen. Mustikoiden paahtaminen epäilytti minua hetken, mutta lopputuloksen kannalta paahtaminen on aivan olennaista eikä tätä vaihetta kannata tosiaankaan skipata! Tämä oli niin älyttömän maukasta ja myöskin älyttömän helppoa valmistaa, että tätä rahka+vispi+sokeri-komboa pohjana käyttäen voisi helposti valmistaa myös muita jääjogurtteja.  Jääjogurtti paahdetuista mustikoista (vegaaninen)

75 g muscovadosokeria
55 g soijavispiä
640 g soijarahkaa (Alpro)
240 g mustikoita (pakastettuja tai tuoreita)

Aloita jääjogurtin valmistus laittamalla jäätelökoneesi kippo masiinasi ohjeiden mukaisesti pakastimeen jäätymään.

Paahda mustikoita laakeassa vuoassa 220 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Sillä aikaa keittele loput ainesosat kattilassa miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Siirrä seos toiseen astiaan jääkaappiin jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt valmista se jäätelökoneesi ohjeiden mukaisesti. Lisää joukkoon paahdetut mustikat. Siirrä jääjogurtti rasiassa pakastimeen jähmettymään kunnolla ja ota esille n. 10 minuuttia ennen nauttimista. Vaihtoehtoisesti voit lappaa jogurtin kitaasi samantien vaikkakin se on silloin pehmeämpää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti